Kuinka paljon jouhia tarvitsen korua varten?

Julkaistu: toukokuu 5, 2016

Tarvittavien jouhien määrä riippuu korusta. Jokaisen korun kohdalla pitäisi olla mainittu kyseiseen koruun tarvittava määrä jouhia; jos et löydä mainintaa, lue yleinen ohje täältä tai ota yhteyttä.

Jos mahdollista, niin leikkaa jouhet läheltä häntäruotoa ja lähetä nippu koko hännän pituisia jouhia; jos jouhet ovat pitkiä, niitä tarvitaan vähemmän kuin lyhyitä. Jouhia kannattaa varata aina mieluummin liikaa kuin liian vähän, koska osa jouhista on kuitenkin liian lyhyitä tai vahingoittuneita ja niitä ei voi käyttää korun tekemiseen. Halutessasi saat ylimääräiset jouhet takaisin.

Leikkaa jouhet läheltä häntäruotoa useasta eri paikasta (näin vältät kolon hännässä ja saat mahdollisesti useampia värejä). Sido jouhet päästä yhteen esim. letityskuminauhalla. ÄLÄ KÄYTÄ TEIPPIÄ. Älä letitä jouhia, avaaminen vie turhaan aikaa. Jouhien peseminen ennen lähetystä ei ole välttämätöntä, sillä pesen jouhet ennen korun tekoa. Jos jouhet kuitenkin ovat hyvin likaiset, suosittelen pesemään ne valmiiksi huolella, sillä en välttämättä saa yhdellä pesulla kaikkea likaa pois jolloin myös koruun voi jäädä likaisia jouhia (ymmärrätte varmaan että en voi käyttää tunteja likaisten jouhien puhdistamiseen yhtä korua varten). Laita jouhinippu pieneen suljettavaan muovipussiin lähetystä varten ja kirjoita pussiin nimesi. Jos lähetät useamman hevosen jouhia ja haluat ne eri koruihin, erottele jouhet omiin pusseihinsa ja kirjoita päälle mitkä jouhet haluat mihinkin koruun. Muista myös mainita jos haluat eriväriset jouhet eroteltuina.