Tarinat

Tarinoita korujen takaa II

Julkaistu: 19 elokuun, 2015

Tämän tarinan kertoi Linda Kotkas Espoosta:

Tämän korun tilaan serkulleni, jonka hevonen Sanna on 9-vuotias lämminverinen amer. ransk. ravihevonen. Sannalla on vain kaksi vaihdetta kärryjen edessä, on/off, ja kun on-vaihde on päällä, vauhti vain kiihtyy.

Jostain syystä omistaja, joka sillä kilpaili, 30 starttia v 2008-2012, luovutti Sannan perheeseen joka ei oikein tiennyt hevosenpidosta mitään. Lähes vuoden päivät Sanna eli yksinäisenä ja masentui. Jonkin verran sillä ratsastettiin, mutta pääasiassa boxin ja tarhan väliä se liikkui.

Serkkuni, joka oli jo pidempään etsinyt itselleen hevosta, kuuli tapauksesta ja lähti katsomaan. Suurisydäminen ihminen kun on, erityisesti mitä eläimiin tulee, haki hän kuljetusvaunun ja otti Sannan mukaansa. Nyt Sanna asustelee kuuden hevosen tallissa jossa 3 ravuria ja 2 esteratsua, Sannan lisäksi, ja ammattitaitoiset ihmiset. Sannaa lenkitetään päivittäin, toki vapaapäiviäkin on. Yhtenä treeniprojektina on käveleminen, kun menohalu on niin kova. Itsekin olen Sannan ohjaksissa ollut, ja pakko sanoa, että mahtava kokemus, vaikka ratsastajatyyppi olenkin.

Sanna on mitä kultaisin luonteeltaan, ei pelkää mitään. Itsepäinen osaa olla, tamma kun on :). Nauttii elämästään täysillä ja eilen viimeksi eläinlääkärintarkastuksessa todettu terveeksi, hyväkuntoiseksi ja hampaatkin erinomaisiksi.

Kiitos, Linda & Sanna!

linda-kotkas