Jouhikorujen hoito

Kuinka pidän huolta jouhikorustani?

Jouhista tehty punos on kestävä, mutta käytössä yksittäiset jouhet voivat katketa etenkin jos ne tarttuvat johonkin kiinni. Jos huomaat katkenneen jouhen, leikkaa se varovasti niin lyhyeksi kuin saat niin että irtonaiset päät jäävät letin sisään.

Jouhikorun voi kastella ja tarvittaessa pestä. Käytä mietoa pesuainetta tai shampoota, huuhtele hyvin. Metalliosien liimaus kestää pesua. Muista kuivata koru huolellisesti. Vältä korun kosketusta voimakkaisiin kemikaaleihin ja kuumuuteen. Käsittele jouhikorua hellävaroen kuten hiuksiasi, ne ovat samaa ainesta.

Hopeaosien hoito

Jos korusi metalliosat ovat hopeaa, muista puhdistaa hopea tarvittavan usein pehmeällä liinalla ja tarvittaessa hopeanpuhdistusaineella. Käytössä hopea tummuu ja värjäytyy helposti, mutta pienellä kiillotuksella palautuu ennalleen. Muista että hopea on melko pehmeä metalli ja voi naarmuuntua helposti.

Korumetalliosien hoito

Korumetalliosat ovat eri metallien seosta. Usein ne ovat päällystettyä messinkiä, ja kovassa käytössä pinta voi kulua. Säilyttääksesi metalliosat hopeanvärisinä vältä naarmujen ja hankauksen syntymistä. Korumetalli kestää hyvin pesua miedoilla pesuaineilla.

Korunosat ruostumatonta terästä

Ruostumaton teräs on hyvin kestävää, hieman tummemman väristä hopeaa kuin korumetalli. Se ei vaihda väriä kuluessaan. Ruostumattomaan teräkseenkin voi tulla värjäytymiä jos se joutuu kosketuksiin voimakkaiden aineiden kanssa, mutta ne saa yleensä puhdistettua helposti miedolla pesuaineella ja kevyellä hankauksella. Voit pestä korun normaalisti miedolla pesuaineella, muista kuivata koru pesun jälkeen.